Beelden zeggen meer dan woorden

Maar toch is het fijn dat ze er zijn en dat we vormen kunnen beschrijven. Daarom geef ik mijn beelden een naam. De titels zijn een uiting van wat de creatie mij zegt. Probeer te ontdekken wat mijn kunst jou vertelt. Ik nodig je uit om er contact mee te maken.

 

Christianne Terneldeli

Graag geef ik een kijkje in mijn leven: ik ben afgestudeerd aan de HAS als levensmiddelentechnoloog en werkte als QA-manager in de voedingsindustrie. Ik was gewend om te werken met doelstellingen en de 'maakbaarheid' van het bedrijfsleven.

han Keramiek van De Blauwe Roos van Christianne Terneldeli, Christianne en Fluister
  Christianne Terneldeli met haar hond Fluister
   

In 2004 voelde ik dat ik graag met mijn handen wilde werken, dat was een hele omschakeling. Omdat ik geen idee had met welke materialen, koos ik voor een brede cursus ruimtelijke vormen. Na twee jaar wist ik dat ik me moest specialiseren in keramiek. Zo vond ik eindelijk een manier om me te uiten en ontdekte ik mijn creativiteit.

In de beginjaren leerde ik hoe het was om te werken met klei. Het was confronterend om te ervaren wat ík wel wilde, maar de klei niet. Die heeft zijn eigen tijd en proces nodig; dat moet je aanvoelen en je moet je dus afstemmen op het materiaal. Je zoekt naar de mogelijkheden en ervaart de onmogelijkheden.

Ik ervaar het als wijze lessen en ondertussen weet ik dat als ik me overgeef aan de klei, de mogelijkheden bijna oneindig zijn. Prachtig toch? Zo mag ik als keramisch vormgever mijn steentje bijdragen aan de grote ontdekkingstocht.

Waar ik in de beginjaren beelden maakte, laat ik ze tegenwoordig steeds meer ontstaan. Ik ervaar de vrijheid om te experimenteren met de klei(soorten) en de wijze van glazuren. Hoewel een buitenstaander dat niet meteen ziet, ervaar ik de dynamiek door contact te maken met het materiaal. Klei leeft, keramiek spreekt.

Naast klei werk ik ook graag met speksteen. Het is de kunst om te ontdekken welk beeld er uit de steen wil komen. Het is er al onder de ruwe vorm, maar je ziet het nog niet. Het is bovendien heerlijk om de steen te polijsten; het is een meditatieve bezigheid die tijd vraagt. Jij polijst de steen en ondertussen ervaar je de rust in jezelf. Werken met speksteen is een mooie manier om je eigen creativiteit te ontdekken. Laat je verrassen door de steen én jezelf. Er zijn volop plaatsen waar je met speksteen kunt kennismaken.

Ik hoop dat je geniet van mijn beelden en ik nodig je uit om ze live te bekijken. Je bent van harte welkom!

 

De Blauwe Roos

In mijn dromen ontvang ik vaak beelden, die ik vervolgens in keramiek tot uitdrukking breng. Dat was ook het geval met mijn beeld 'Maanstand'. Daar heb ik de volgende tekst bij geschreven:

 

Keramiek van De Blauwe Roos van Christianne Terneldeli, Maanstand han

De nacht is een mysterie

en soms geeft ze haar geheimen prijs.

 

In beelden, gevoel en woorden.

Ik ervaar het als een geschenk

 

als ik wakker word met een antwoord,

waarbij ik me vaak niet eens bewust was

 

dat ik een vraag had gesteld.

De nacht is mijn inspiratiebron.

 

Zo ging het ook met de naam van mijn atelier. In 2007 kwam 'De Blauwe Roos' in mijn droom voor en ik voelde dat ik er iets mee moest doen. 

Op de lagere school - ik was een jaar of 7 - zag ik een film met dezelfde titel: De Blauwe Roos. Ik herinner me beelden waarin de kleur van de roos langzaam naar blauw veranderde. Gelukkig wist mijn oudere zus nog iets meer: in de film overwint het goede het kwade. Inmiddels heb ik hem teruggevonden en in mijn Blog schrijf ik erover.

 

Lao Tse

Als woelig water tot rust komt, wordt het langzaam helder. Als iets traag in beweging komt, komt het langzaam tot leven.

 

De bovenstaande uitspraak is wel op mij van toepassing. Het duurde nog zo'n tien jaar voordat ik van mezelf de dingen mocht gaan doen waar ik blij van word: keramiek maken. Ik hoop dat ik met deze website mijn liefde voor het vak aan je kan overbrengen. Beeld voor beeld ontvouwt De Blauwe Roos zich aan je...

Ik wens je veel plezier met het bekijken van mijn site. En nog leuker vind ik het natuurlijk als je een beeld wilt kopen!

 

Een creatieve groet, Christianne Terneldeli.

De Blauwe Roos, bel Christianne Terneldeli op 0655 699 628.
0655 699 628. Wil je me mailen, klik dan hier.