Download gratis het boek 'Renault 16, Een Innovatieve Tijdmachine.'

   
De Kracht van Stilte, Han Terneldeli han
   

Han Terneldeli is uit de jaren ‘60 en heeft een passie voor auto’s. Hij is geboren en getogen in Nederland en heeft geen Italiaans bloed, al doet zijn naam dat vermoeden.

Na de autoschool in Driebergen werkte Han dertig jaar in de autobranche.  In dienstverband en als zelfstandig ondernemer. Later combineerde hij zijn voorliefde voor auto’s met het schrijven.

Han bewaart goede herinneringen aan de Renaults 16 uit zijn jeugd. Het is de tijd van de ‘flower power’. Prinses Beatrix trouwt met Claus von Amsberg en Sean Connery vertolkt zijn laatste rol als James Bond in ‘You only live twice’. Voor Han is dat zeker waar en daarom wilde hij graag nog eens zijn eigen 16 hebben. 

Zoekend naar een gedegen aankoopadvies, zag hij dat er veel technische handleidingen zijn, maar slechts weinig naslagwerken over de geschiedenis, de verschillende uitvoeringen en waar je op moet letten als je zo’n auto koopt. Zo ontstond dit boek van 102 pagina's met praktische informatie, handige tips en last but not least een deel ‘Op bezoek bij’ waarin Han verslag doet van zijn gesprekken met échte liefhebbers – Rseizistes zoals ze die in Frankrijk noemen – en met bekende Nederlandse Renault coryfeeën. 

 

Omdat het plezier voor Han zit in het schrijven en niet in het uitgeven en verkopen, besloot hij om het gratis online aan te bieden. Van een liefhebber, voor liefhebbers.

han Download hier het gratis boek in PDF-format, of lees het online op je tablet.
     
  Ga naar het kleurenoverzicht. Help je mee om het compleet te maken?

 

Mooi rood is niet lelijk, te koop aangeboden

Compleet interieur van Renault 16 TL 1977 (modeljaar 1978) in rode stof, inclusief voorstoelen met middenarmleuning, achterbank en deurpanelen voor 650 euro. Afkomstig uit een auto met 80.000 km in zeer goede staat, schoon en zonder vlekken. Via de contactpagina kun je reageren, je bent van harte welkom!

 

han han